Het is weer tijd om naar Le Pavillon te gaan!

Le Pavillon

Volgende tentoonstelling: 22 juni

Ontdek ons schoolaanbod

Ontdek ons schoolaanbod

Tot 26 januari 2025 nodigt Le Pavillon u uit om de tentoonstelling Stellar Scape te ontdekken, een unieke gelegenheid om ondergedompeld te worden in de ruimteverkenning!

Kunst, wetenschap, technologie & samenleving
In Le Pavillon zijn er geen hokjes, maar juist een samensmelting en ontmoeting tussen disciplines. We ontwikkelen een STEM- en STEAM-benadering in al onze projecten.
Bent u een leraar in kunst, wetenschap, wiskunde of burgerschap? De tentoonstelling Stellar Scape is iets voor u!

Stellar Scape brengt een twintigtal hedendaagse kunstenaars samen rondom de verbeelding van de ruimte. Hun werken gaan in dialoog met grote wetenschappelijke vraagstukken, concepten uit de natuurkunde en wiskunde, en verkennen belangrijke politieke, ecologische, economische en sociale kwesties. Digitale creatie is ook een bron van ontdekking in technologieën: programmeren, elektronica en robotica zijn allemaal onderwerpen die verkend kunnen worden aan de hand van de tentoongestelde werken!

Wat zegt de verovering van de ruimte over ons? Waarom gaan kunstenaars nooit mee op reis? Wat vertegenwoordigt deze ultieme grens en wat wordt er verborgen of behouden achter het hemelgewelf, dat al sinds mensenheugenis onze verbeelding prikkelt?

Hoe bereid je je bezoek voor?

Vrije of begeleide rondleiding? Voor een schoolbezoek wordt aangeraden om een rondleiding te reserveren. Groep van maximaal 25 personen, we raden groepen van 15 tot 20 personen aan.
Prijs: 50€
Reservering: hello@​le-​pavillon.​be

Wat te lezen vooraf?

De bezoekersgids bevat alle werken die in de tentoonstelling worden gepresenteerd.
Het wetenschappelijk notitieboek
biedt een ontmoeting tussen kunst en wetenschap via een tiental installaties die in de tentoonstelling worden gepresenteerd.

Wil je een meer gepersonaliseerde benadering die aansluit bij je programma? Schrijf ons op hello@​le-​pavillon.​be, we helpen je graag en stellen een specifieke route in de tentoonstelling voor.

Stellar Scape is toegankelijk voor basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs, aanbevolen vanaf 10 jaar.